Welk soort BHV training is geschikt voor jou team

(BHV) is de verzamelnaam voor alle maatregelen die binnen een bedrijf worden genomen om bij ongevallen, brand of andere noodsituaties hulp te bieden aan medewerkers en bezoekers. BHV is dus een belangrijk aspect van de veiligheid binnen een organisatie. Een goede manier om ervoor te zorgen dat medewerkers adequaat kunnen handelen bij noodsituaties, is door middel van BHV-trainingen. Er zijn verschillende manieren om BHV-trainingen te geven, en in deze blog zullen we er een aantal bespreken.

  1. Klassikale training De meest traditionele manier van BHV-training is de klassikale training. Bij deze methode wordt een groep medewerkers in een klaslokaal gezet en krijgen zij les van een instructeur. De instructeur legt uit wat er moet gebeuren bij noodsituaties, en de medewerkers kunnen vragen stellen. Het voordeel van deze methode is dat medewerkers de kans krijgen om direct te oefenen en te oefenen in groepsverband. Het nadeel is dat deze methode relatief duur kan zijn en dat medewerkers soms minder gemotiveerd zijn omdat ze de informatie als saai ervaren.
  2. E-learning is een populaire methode voor BHV-trainingen. Bij e-learning volgen medewerkers de training online, op hun eigen tempo en op een moment dat het hen uitkomt. Ze leren door middel van tekst, afbeeldingen en video’s. Het voordeel van e-learning is dat het relatief goedkoop is, en dat medewerkers de training kunnen volgen op een moment dat het hen uitkomt. Het nadeel is dat medewerkers niet de mogelijkheid hebben om direct te oefenen.
  3. Praktijktraining Een andere manier om BHV-training te geven is door middel van praktijktraining. Bij deze methode leren medewerkers door middel van simulaties en rollenspellen wat ze moeten doen bij noodsituaties. Deze methode is zeer effectief omdat medewerkers de kans krijgen om direct te oefenen en de situaties zo realistisch mogelijk kunnen worden nagebootst. Het nadeel is dat deze methode relatief duur kan zijn en dat medewerkers niet op elk moment kunnen oefenen.
  4. Blended learning Een combinatie van bovengenoemde methodes is blended learning. Bij deze methode volgen medewerkers eerst een e-learningcursus en vervolgens een praktijktraining. Het voordeel is dat medewerkers op hun eigen tempo en op elk moment de theorie kunnen leren, en daarna de kans krijgen om in de praktijk te oefenen. Het nadeel is dat het relatief duur kan zijn.

Conclusie Er zijn verschillende manieren om BHV-training te geven. Klassikale training, e-learning, praktijktraining en blended learning zijn enkele van de meest voorkomende methoden. Elk van deze methoden heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is aan de organisatie

 


CONTACT